Suomalaiset seuraavat talviurheiluaSuomalaiset ovat tunnetusti talviurheilukansaa, joka nauttii äärettömän paljon jännittävien kisojen ja huippuluokan loppukirikamppailuista. Nämä adrenaliinipiikit tuovat jännittävyyttä elämään ja mahdollistavat sen, että arki saa aivan uutta balanssia mitä erilaisimmilla tavoilla.

Suomalaiset käyvät katsomassa kisoja mielellään paikan päällä. Hiihdon SM-kisat kuuluvat ehdottomasti kärkijoukkoon, kun fanit haluavat mennä katsomaan ladun varteen jännittäviä kirikamppailuja ja vaihtelevia ohituksia.

Kotikisat mahdollistavat jännittämisen

Hiihdon MM-kisat järjestetään perinteisesti Lahden Salpausselälle, jonne moni innokas kannattaja suuntaakin jännittämään tutun maajoukkueen puolesta. Fanit saavat irrotella toden teolla ja näyttää kansainvälisille tv-kameroille kaikkein parhaita puoliaan. Näyttävät kasvomaalaukset, esikuvien kasvoilla koristellut liput sekä fanipaidat näkyvät kuvaajien välityksellä miljoonille muille kannattajille, jotka ovat kiinnostuneet maastohiihdosta, mäkihypystä ja yhdistetystä.

Toinen merkittävä talviurheilutapahtuma on ampumahiihdon MM-kisat, jotka järjestetään perinteisesti Joensuun lähellä sijaitsevalla Kontiolahdella. Fanit suuntaavat paikalle mielellään kannattamaan tuttuja kasvoja. Suomea edustavilla Kaisa Mäkäräisellä ja Mari Laukkasella on valtava määrä faneja, jotka tulevat mielellään osoittamaan tukeaan näille kaunottarille. 

Kisapaikalla on oma fiiliksensä

Arvokisojen menossa mukana on valtava joukko vapaaehtoisia, jotka tekevät kaikkensa onnistuneiden kisojen eteen. Lisäksi fanien positiivinen asenne ja innostuneisuus kisoja kohtaan takaavat sen, että kisapaikalla on aivan mieletön tunnelma! Monien mielestä kisojen seuraaminen paikan päällä on aivan eri asia kuin se, että seuraisi niitä television välityksellä. Välillä paikan päällä saattaa kuitenkin tulla odottamista, joten korttipeli on hyvä vaihtoehto ajanvietteeksi.

Monilla kisa-areenoilla lauletaan ja tehdään ryhmässä erilaisia tervehdyksiä, jotka näkyvät televisiokameroiden kautta kotisohvalle. Mikä voisikaan olla ikimuistoisempaa kuin se, että saa upeat kisamaalauksensa näkyville kameroiden kautta ympäri maailmaa?

Urheilua television välityksellä

Talviurheilua voi katsoa vaivattomasti niin ikään televisiosta. Yleisradio näyttää ampumahiihdon maailmancupia sekä arvokisoja, kun taas maksullisten kanavapakettien puolelta voi seurata hiihdon maailmancupia.

Urheilun katsominen television välityksellä on todella mielenkiintoista. Siinä ei tarvitse sitoutua yhteen tiettyyn paikkaan, josta radan tapahtumia voi seurata. Tiukkaa kamppailua voi sen sijaan katsoa suorassa lähetyksessä ohjaajan valitsemien parhaiden paikkojen kautta. Maastosta voi olla vaikeaa päästä katsomaan loppusuoran kirikamppailua, jos pääsylippu ei oikeuta kyseiselle alueelle.

Kotona katsomisen hyvänä puolena on myös se, että voi istua lämpimässä sisätilassa ja syödä naposteltavia toiveiden mukaisesti. Tämä asia takaakin sen, että monen mielestä kisaamisen seuraaminen on kaikkein mielekkäintä kotisohvalta käsin.

Jokainen fani voi kuitenkin valita mieleisensä tavan kisojen katsomiseen, joten vaihtoehtoja on yhtä monta kuin on kisojen seuraajiakin.