Lahdessa järjestetään hiihdon MM-kisojaLahden Salpausselkä on tuttu paikka monelle erilaisista syistä. Se lienee kaikkein tunnetuin nähtävyys hiihtourheilun ystäville, sillä se tarjoaa mitä uskomattomimmat puitteet hiihdon MM-kisoille. Siellä on järjestetty Mm-kisat kuusi kertaa, ja ensimmäisen kerran ne olivat siellä 20-luvulla. Tästä merkkitapahtumasta tuleekin siis lähes 100 vuotta, koska seitsemännet kisat koittavat helmikuussa 2017.

Lahden vuoden 2017 MM-kisat ovat niin ikään merkittävät, sillä ne tapahtuvat juuri Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien aikana.

Lahti kisanäyttämönä

Lahden legendaarinen hiihtostadion näyttelee kisoissa pääroolia. Siellä kisataan mitä erilaisempia matkoja, sillä luvassa on sprinttikisoja, eri mittaisia perinteisen ja vapaan hiihtotyylin lenkkejä sekä sähäkkää sprinttiä.

Lahden kisa-alueella nähdään myös mäkihyppyä, jossa kisataan suurmäessä ja normaalimäessä. Lisäksi yhdistetyn kilpailu, jossa yhdistyy mäkihyppy ja perinteinen maastohiihto, kisataan Salpausselän mäessä. Kaiken kaikkiaan kahden viikon mittaisiin kisoihin mahtuu liki 30 erilaista kisaa, joissa osallistujilla on mahdollisuus kotiuttaa itselleen arvokisamitaleita.

Lahden sijainti on täydellinen

Lahti on erinomainen kisapaikka, sillä se on kaikin puolin todella monipuolinen näyttämö kisaamisen kannalta. Sijainti on ihanteellinen: sinne pääsee junalla Helsingistä vain tunnissa, ja moottoritie kulkee aivan kaupungin vierestä. Pohjoisempaan osaan maata ei ole myöskään kovinkaan pitkä matka, joten se taittuu vaivattomasti myös Jyväskylään ja Ouluun. Itä-Suomeen pääsee vaivattomasti niin ikään moottoritien kautta, joten Mikkelin ja Kouvolan suunnalta tulevat fanit pääsevät helposti seuraamaan kisoja.

Kansainväliset vieraat pääsevät helposti paikalle Helsinki-Vantaan lentokentältä, jonne ajaa runsaassa puolessatoista tunnissa. Nämä tekijät takaavatkin sen, että kulkeminen Lahteen onnistuu helposti ja nopeasti lähes mistä tahansa.

Lahdessa on majoittuminen myös jonkun verran edullisempaa kuin Helsingissä, joten matkalaiset voivat saada parempaa vastinetta rahoilleen. Lisäksi kaupungin ravintolataso on todella korkea, ja esimerkiksi Lahden ravintola Roux vastaa vaativammankin matkailijan toiveisiin.

MM-kilpailuita odotetaan kovasti

Arvokisat ovat erittäin arvostettuja kilpailijoiden keskellä, sillä monen kaikkein suurimpana tavoitteena on sivakoida voittoon joko MM-kisoissa tai olympialaisissa. Glamourin hohtoa ei ainakaan vähennä se, että kisan voittamalla saa nauttia loppuikänsä tittelistä ”maailmanmestari” tai ”olympiavoittaja”.

Arvokisoja ei kuitenkaan järjestetä joka vuosi. Olympialaiset koittavat joka 4. vuosi, kun taas MM-kisat ovat joka 2. kausi. Tähän väliin kuuluu siis luonnollisesti kausia, jolloin kisataan vain maailmancupin parissa. Tämä syy tarkoittaakin sitä, että kilpailijat odottavat arvokilpailuja kuin kuuta nousevaa.