Kun urheilijalla on takanaan pitkä ja raskas kilpailukausi, tuntuu hyvältä saada nauttia kesästä ja mahdollisuudesta latautua henkisesti tulevia koitoksia varten. Kesä toimiikin apuna erinomaisesti, sillä auringon valo ja lämpö piristävät mieltä sekä mahdollistavat, että harjoittelu sujuu todella jouhevasti.

Kesän harjoittelukauden aikana on tärkeää, että urheilija muistaa tehdä myös hieman kevyempääkin treeniä tiukan kilpailukauden jatkoksi. Erityisesti aerobisen liikunnan merkitys korostuu, sillä urheilija voi treenata sitä esimerkiksi juoksemalla maastossa tai epätasaisilla alueilla. Näin ollen on mahdollista, että kunto kehittyy eteenpäin ja urheilijan hapenottokyvyn kapasiteetti kasvaa.

Hyviä kuntoilupaikkoja etelämpänä Euroopassa

Monet huippu-urheilijat viihtyvät kesäisin esimerkiksi Alppien auringonpaisteen alla. Tällä tavalla on mahdollista harjoitella omaa osaamistaan vaihtelevassa maastossa, joka pitää sisällään eri korkuisia vuoria. Heillä on mahdollisuus rakentaa osaamistaan toisenlaisesta näkökannasta, jota ei Suomen tasaisilla olosuhteilla pysty harjoittamaan. Kaiken huipuksi on mahdollista nauttia uskomattoman kauniista maisemista ja viehättävistä kylistä, jotka rauhoittavat mieltä levollisuudellaan. Treenauksen ohessa ei tarvitse olla huolissaan ruuasta, sillä makoisia makuja on tarjolla jokaisen tyyppiin sopivaksi.

Toinen hyvä harjoittelupaikka on Pyreneillä, jossa on mahdollista nauttia vieläkin lämpimämmästä säästä. Vaihteleva maasto takaa, että urheilija pääsee kokeilemaan mitä erilaisempia alustoja oman osaamisensa kehittämiseen. Vaikka urheilijan ruokavalio on tiukka, kannattaa kuitenkin tutustua paikallisen keittiön herkkuihin esimerkiksi vapaapäivänä.

Yhdistä lomailu treenimatkaan

Vaikka ammattiurheilijana oleminen on täysipäivästä työtä, on hyvä muistaa myös levon merkitys. Itseään ei kannata päästää ylikuntoon. Onkin tärkeää ottaa hieman aikaa itselleen ja nauttia muun muassa oman kehon kuuntelemisesta sekä rentoutumisesta. Tämän asian takia on hyvä varata hyvissä ajoin etukäteen muutama viikko, joiden aikana ottaa oman tekemisensä huomattavasti rennommin.

On suositeltavaa, etteivät loman aikaiset matkat suuntautuisi niihin kohteisiin, joissa kisaa talvisin – tämän asian tarkoituksena on niin ikään rentouttaa mieltä. Hyvä tapa onkin pyörähtää esimerkiksi Välimeren maissa, joissa rento tunnelma ja aurinkoinen sää nostavat mielen uudelle tasolle. Hyvä matkakohde on esimerkiksi Malta, joka on pikkuriikkisen kokoinen saari. Pienen pinta-alan ei kannata kuitenkaan antaa häiritä, sillä tällä saarella meri on käytännöllisesti katsoen kaikkialla. Maltan nähtävyydet tarjoavat mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, sillä alueella on paljon historiallisia kohteita ja linnoituksia.

Toinen hyvä matkakohde on Välimeren helmenä tunnettu Sisilia, jossa riittää nähtävää ja koettavaa – kaunis luonto yhdistyy mielenkiintoisiin paikkoihin, joiden joukossa näkyy korkeaa vuoristoa ja vehreää luontoa.