Hiihtotekniikan merkitys on olennainen onnistuneen urheilusuorituksen kannalta. Jos urheilijan asento on jollain tapaa viallinen, voi se kuormittaa kroppaa todella rajusti. Sillä voikin olla siis kauaskantoisia seurauksia, joten oikean tavan opetteluun kannattaakin ehdottomasti panostaa.

Hiihtotekniikka voi parhaassa tapauksessa helpottaa todella paljon tekemistä. Tämä laji on todella hyödyllinen, sillä se polttaa kaloreita monipuolisesti ympäri kroppaa ja kohottaa kuntoa lähes huomaamatta. Sen takia onkin hyödyllistä napata hyödylliset vinkit oikeaa tekemistä varten.

Hiihtokoulusta vinkkejä tekemiseen

Hyvä hiihtotekniikka on tärkeääErinomainen paikka tekniikan parempaan oppimiseen on hiihtokoulu, jossa voi oivaltaa ja oppia mitä erilaisia uusia ideoita. Siellä voi saada tekemiseen todellista meininkiä, jota ei välttämättä olisi muuten tullut opittua muissa konteksteissa.

Hiihtokouluihin voi päästä esimerkiksi paikallisten hiihtoseurojen avustuksella. Ne järjestävät säännöllisin väliajoin opetusta, joten niiden ilmoittelua kannattaa ehdottomasti seurata, jos tekniikan parantaminen kiinnostaa.

Hiihtokoulut eivät välttämättä ole kovinkaan kalliita, joten lajin opettelu tuskin tulee hinnakkaaksi. Tällä tavalla onkin mahdollista, että lajia voi harrastaa ja siihen voi tutustua tarkemmin ilman suurempia investointeja.

Tekniikka määräytyy hiihtotyylin mukaan

Tekniikka perustuu osaltaan myös hiihtäjän suosimaan hiihtotyyliin. Perinteisen tyylin ystäville on erilaisia vinkkejä, joihin on hyvä tutustua ennen ladulle lähtemistä. Esimerkiksi ylämäkeen hiihtäessä korostuu oikein toteutetun vuorohiihdon merkitys, kun taas jyrkässä ylämäessä kivutaan ylöspäin haarakäynnillä. Siinä toimii nyrkkisääntönä se, että korkeampi mäki vaatii aina yhä leveämmän haara-asennon. Yksipotkuisessa tasatyönnössä ja tasatyönnössä on tärkeää löytää oikea painopiste, jotta liike toteutuu halutulla tavalla.

Vapaassa hiihtotyylissä on taasen tiettyjä tekniikoita, joita kannattaa ottaa huomioon. Termiä ”kuokka” kantava tekniikka sopii jyrkkiin ylämäkiin, kun taas Wassberg sopii loivempiin ylämäkiin ja tasaisella maastolla tapahtuvaan hiihtoon. Lisäksi Mogren sopii tasaisempaan maastoon, jossa vauhti voi nousta entisestään. Näihin tekniikoihin voikin perehtyä esimerkiksi erilaisten opetusvideoiden välityksellä, sillä niistä saa jonkinlaista ideaa kokonaiskuvan kannalta.

Muista myös oikea voitelu

Jos hiihtotekniikka on kunnossa ja vauhti ei nouse merkittävästi, on hyvä kääntyä voitelun puolelle. Nykyiset hiihtoon tarkoitetut luisto- ja pitoaineet ovat kehittyneet valtavasti. Ne voivat muuttaa haastavankin kelin erikoisominaisuuksien avulla huomattavasti paremmaksi.

Voiteluaineita valitessa on äärettömän tärkeää kiinnittää huomiota vallitsevaan keliin tai olosuhteisiin, joita on luvassa hiihtolenkin aikana. Tämä asia siis tarkoittaakin sitä, että suoritus paranee entisestää. Haastavatkin kelit muuttuvat huomattavasti helpommaksi, joten yksinkertaisella tavalla voi saada asioita järjestykseen aivan uudella tavalla.