Suomalaisen talviurheilun huippunimetSuomessa tehdään paljon töitä sitä varten, että talviurheilun huipulla on jatkuvasti kovia nimiä kamppailemassa norjalaisten ja ruotsalaisten huippuhiihtäjien kanssa. Kamppailu on tiivistä myös maajoukkueen sisällä, mikä varmasti motivoi tekemään jatkuvasti parhaimman mahdollisen suorituksen. Jos ei olisi kilpailua, voisi motivaatio jopa pahimmassa tapauksessa kärsiä. Sairastelut voivat kuitenkin vaikuttaa ratkaisevasti suoritukseen, minkä takia yksityinen sairaskuluvakuutus on tärkeä.

Krista Pärmäkoski

Krista Pärmäkoski, joka on monelle tuttu sukunimellä Lähteenmäki, on noussut maastohiihdon huipputasolle muutamassa vuodessa. Tämä 26-vuotias tähti on noussut Suomen kansan iloksi maailman kirkkaimpaan kärkikastiin viimeisten vuosien aikana. Kausi 2016/2017 on osoittanut, kuinka hän taitaa niin perinteisen kuin vapaankin hiihtotavan. Tämä menestys on nostanut hänen kohtaansa osoittautunutta kiinnostusta kansainväliselläkin tasolla.

Pärmäkoski on saavuttanut parhaimpana suorituksenaan arvostetun Tour de Ski -kiertueen toisen sijan. Se käsittää useita osakilpailuja, joiden yhteinen menestys määrittää urheilijan kannalta lopullisen sijoituksen.

Kaisa Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen on upea kaunotar ja huippuluokan ampumahiihtäjä, joka ei esittelyjä kaipaa. Tämä menestyksekäs urheilija on voittanut lajinsa maailmancupin kokonaiskilpailun kahdesti. Lisäksi hän on kahminut useita arvokisamitaleita, joista viimeisin on Oslon MM-kilpailun pronssi yhteislähtökilpailusta. Palkintosijoja on kertynyt kaiken kaikkiaan kymmeniä. Menestys on näkynyt myös Mäkäräisen tilipussissa positiivisella tavalla.

Mäkäräinen aloitti ensin maastohiihdon parissa, mutta hän siirtyi ampumahiihdon pariin 2000-luvun puolivälin tienoilla. Ahkera harjoittelu on tuottanut tulosta, sillä hän on kuulunut lajin kärkinimiin aina 2010-luvun alkupuolelta asti.

Matti Heikkinen

Hiihtäjä Matti Heikkinen kuuluu suomalaisten miesten kiistattomaan kärkikastiin. 33-vuotias suomalaissankari on saavuttanut urallaan useita arvokisamitaleita, joista suurimpana saavutuksena pidetään Oslon vuoden 2011 MM-kisojen kultamitalia 15 kilometrin perinteiseltä hiihtomatkalta. Lisäksi hän on saavuttanut arvokisamitaleita joukkueviestissä.

Matti Heikkinen on parin heikomman kauden jälkeen noussutkin suoraan takaisin maailman huipulle. Hän on noussut maailmancupissa useita kertoja palkintokorokkeelle kuluvan kauden aikana. Hänen menestyy hienosti sekä perinteisen että vapaan hiihtotavan kilpailuissa, joten tyylillä ei ole ensisijaisesti merkitystä hänelle kisaamisen kannalta.

Heikkinen asuu Jyväskylässä, mutta hän edustaa Suomessa Vantaan Hiihtoseuraa.

Iivo Niskanen

Vasta 25-vuotias Iivo Niskanen on laittanut maailman kärjen uusiksi. Hän on tehnyt merkittävää suomalaista historiaa vuonna 2014, kun tämä huippu-urheilija saavutti Sotsin olympialaisten parisprintissä kultaa yhdessä Sami Jauhojärven kanssa. Niskanen on voittanut kuluvalla kaudella perinteisen hiihtotavan maailmancupin kotikisassa Rukalla.

Niskanen tulee todella menestyksekkäästä perheestä. hänen siskonsa on huippuhiihtäjä Kerttu Niskanen. Hänen toinen siskonsa on kansainvälisesti tunnettu muotisuunnittelija Katri Niskanen.